Valikko
Aukioloajat
Marketit ark. 7-22/23
Erikoisliikkeet ark. 10-21
Vapaa-ajankeskus 8.30-24

Nuo ystävämme

Nuo ystävämme

Söpö monsteri etsii kotia

Etsitkö uutta ystävää? Kuvan kaveri on aksolotli, eli salamanterieläimiin kuuluva otus, joka asuu sijoituskodissa Sellon Faunattaressa. Sillä on hauskat ulkokidukset ja söötit räpylät. Aivan yhtä sööttiä ei ole sen ruokahalu, sillä aksolotlille kelpaa ruoaksi käytännössä kaikki, mitä se saa suuhunsa mahtumaan – myös lajitoverit. Jos sille haluaa kaverin, on eläinten oltava keskenään samankokoisia. Ihmisiä aksolotli ei pure, ja onhan veikkonen mielenkiintoinen seurattava olohuoneen akvaariossa.

Mitä tämä hellantelttu syö päivälliseksi?

Suloinen Cilentarantula himoitsee jauhomatoja, heinäsirkkoja ja muita omilla jaloillaan mönkiviä herkkuja. Saavatko käärmeetkin ruokansa elävänä? Eivät. Ne syövät tyylikkäämmin, saaden ruokansa pakkasesta sulatettuna – näin edellyttää Suomen eläinsuojelulakikin. Matelijoiden, sammakkoeläinten ja selkärangattomien erikoisuuksien lisäksi Faunattaresta löytää lemmikin itselleen myös perinteisempää kaveria, kuten kania, kaipaava eläinharrastaja, joten kipinkapin Faunattareen eläimiä ihastelemaan!

Kääpiöluppa kakkii kiltisti

Faunattaren suosituimpia eläimiä ovat lutuiset marsut ja kanit, jotka kesyyntyvät   ja saattavat jopa oppia sisäsiisteiksi. Toisin kuin kilpikonna-herra, joka kakki ja pissi kuvaa otettaessa Sellon Faunattaren kauppiaan, Jonna Nevalaisen, kädelle. Mutta suolen toiminta on vain yksi monista merkeistä, joka kertoo, että eläin voi hyvin, Nevalainen kertoo.

Mitä kiva koira katselee?

Koira katselee kuivattua kanafilettä, jonka ansiosta vilkas vizsla on saatu pysymään paikoillaan kuvauksen ajan. Koirat eivät tiskaa, hitsaa tai tee muutakaan työtä ruokansa eteen,  mutta kuvan Jallu-koira tienaa tänään nappulansa mannekiinina. Vapaa-aikanaan Jallu tykkää shoppailla Mustan ja Mirrin irtokarkkiosastolla.

-          Meille ovat kissat ja koirat aina tervetulleita, kertoo myymäläpäällikkö Jessica Ahvenainen Mustista ja Mirristä. Joka toinen sunnuntai liikkeessä on telmimispäivä koiranpennuille. Musti ja Mirri on erikoistunut lemmikkien ruokailuun, joten kannattaa käydä juttelemassa uusinta uutta esimerkiksi barffauksesta, koirien raakarokinnasta.

Saako lemmikin tuoda Selloon?

Parhaan ystävän kanssa voi liikkua yleisissä tiloissa. Liikkeisiin ja ravintola-alueille on tultava ilman lemmikkiä.

 

Jaa artikkeli:

Kauppakeskus Sello

Vain vartti Helsingistä