Valikko
Aukioloajat
Marketit 7/10-21/23
Erikoisliikkeet 11/12-19/20
Vapaa-ajankeskus 9.30-24

Kierrätys ja ympäristö

Kierrätys ja ympäristö

KIERRÄTYSMAHDOLLISUUDET SELLOSSA

PULLONPALAUTUS & KODIN PIENTEKNIIKAN KERÄYSPISTE
Sellon pullonpalautusautomaatit sijaitsevat P-tasolla markettien liukuportaiden läheisyydessä.

Kodin pientekniikan keräyspiste sijaitsee pullonpalautuaulan yhteydessä ja siellä voi kierrättää:
- mustekasetit
- matkapuhelimet
- pienet sähkölaitteet (esim. sähköhammasharjat, hiustenkuivaajat)
- putkilamput
- eL-lamput sekä LED-lamput
- paristot ja pienakut

EKOPISTE
Sellon Ekopiste sijaitsee Sellon alla olevassa pysäköintihallissa, Q-rivillä. Pullonpalautusaulasta on opastus ekopisteelle.
Ekopistellä voi kierrättää:
- paperia
- kartonkia
- lasia
- muovia
- metallia

PÄÄKAUPUNKISEUDUN KIERRÄTYSKESKUS SELLOSSA
Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen pientavaroiden sekä kodin tekstiilien ja vaatteiden kierrätyspisteet sijaitsevat markettien puolella pysäköintitasolla, pullonpalautuksen yhteydestä. Katso tarkemmat tiedot kierrätyspisteestä täältä.

LÄÄKKEET JA NEULAT
Lääkkeiden ja neulojen palautus Apteekkiin.

Lue lisää kauppakeskuksen kierrätysmahdollisuuksista täältä.

SÄHKÖAUTOJEN LATAUSPISTE
Sellossa on neljä sähköautojen latauspistettä. Latauspisteet sijaitsevat Sellon parkkihallissa suutarinaulan läheisyydestä. Latauspisteet ovat tarkoitettu hybridi- ja sähköautojen lataamiseen. Lataus maksaa yhden (1 kpl) tekstiviestin verran. 

Lisätietoja latauspisteestä löydät täältä.

SELLO ON EUROOPAN EKOIN KAUPPAKESKUS

Kauppakeskus Sellolla on platinatason LEED-ympäristösertifikaatti ekologisesti kestävästä toiminnasta. Sello on  Euroopan ensimmäinen kauppakeskus, jolla on toiminnan aikainen LEED platinatason luokitus. Platina on kaikkein korkein LEEDin taso.

SERTIFIKAATTI UUSIUTUVAN ENERGIAN KÄYTÖSTÄ

Enegia myönsi Sellolle sertifikaatin vihreän sähkön hankinnasta.Kauppakeskus on hankkinut EECS (European Energy Certificate system) alaisia RES-GO (Renewable Energy Sources – Guarantee of Origin) sähkön alkuperäistakuita 28 900 MWh edestä kulutusvuodelle 2016. Tuotantomuotona on Suomalainen tuulivoima.

SELLON HIILIJALANJÄLKI

Kauppakeskus Sellon hiilijalanjälki vuonna 2014 oli noin 12 000 tonnia hiilidioksidia. Tästä yli puolet (57 %) aiheutui kuluttajien matkustuksesta kauppakeskukseen ja reilu kolmannes (36 %) kauppakeskuksen kaukolämmön kulutuksesta. Hiilijalanjälkilaskennassa huomioitiin myös polttoainekulutuksen, jätteiden ja jäteveden käsittelyn, mainoslehtien sekä kauppakeskustoimiston paperinkulutuksen sekä Sellon liikkeiden työntekijöiden matkustuksen päästöt. Vuoteen 2013 verrattuna Sellon hiilijalanjälki kasvoi reilu kolme prosenttia (3,5 %). Kasvu johtuu pääosin kuluttajien liikkumisesta aiheutuvien päästöjen kasvusta, kun autoilun osuus liikkumistapana kasvoi.  Kaukolämmön kokonaiskulutus laski lähes 8 % edellisvuodesta ja kaukolämmön päästöt vähenivät 4,5 %.

Kauppakeskus Sello

Vain vartti Helsingistä