Valikko
Aukioloajat
Marketit ark. 7-22/23
Erikoisliikkeet ark. 10-21
Vapaa-ajankeskus 8.30-24

Kierrätys ja lajittelu

Kierrätys ja lajittelu

Kauppakeskus Sellossa on useampi keräys- ja kierrätyspiste. Sellossa on seuraavat kierrätysmahdollisuudet: vaatteiden keräyspiste, pullonpalautuspiste, ekopiste, kodin pientekniikan keräyspiste, lääkkeet ja neulat.

Kauppakeskus Sellolla on platinatason LEED-ympäristösertifikaatti ekologisesti kestävästä toiminnasta. Sello on  Euroopan ensimmäinen kauppakeskus, jolla on toiminnan aikainen  LEED platinatason luokitus. Platina on kaikkein korkein LEED -taso.

EMMY -KERÄYSPISTE

Emmyn keräyspiste sijaitsee Suutarinaulassa P1-kerroksessa sekä K-Marketin edustalla. Keräyslaatikkoon voit jättää käytettyjä merkkivaatteita logistiikka- ja käsittelykuluja vastaan. 

PULLONPALAUTUS

Sellon pullonpalautuspiste sijaitsee Prisman ja Citymarketin ala-aulassa parkkitasolla. Pisteeltä löydät kahdeksan pullo- tai tölkkipalautusautomaattia. Pullonpalautukseen voi palauttaa myös Alkon pullot. Voit kierrättää muovikassit palautusautomaattien yhteydessä olevaan muovinkeräykseen.

EKOPISTE

Sellon Ekopisteen löydät pysäköintihallista. Ekopiste sijaitsee Ratsukadun sisäänkäynnin vieressä, Q-rivillä. Markettien alapuolella olevalta pullonpalautuspisteeltä on opastus ekopisteelle.

Pisteellä voi kierrättää:

- paperia
- kartonkia
- lasia
- muovia (UUSI! keräys aloitettu tammikuussa 2016 ja korvaa energiajakeen keräyksen)
- metallia

Ekopiste on tarkoitettu kotitalouksissa syntyville pienille pakkausjätteille, suuret esineet tukkivat ekopisteen. Suuret esineet voit viedä Sortti-asemille. Katso lisää Sortti-asemista täältä.

KODIN PIENTEKNIIKAN KERÄYSPISTE

Kodin pientekniikan keräyspisteeseen voit palauttaa seuraavia materiaaleja:

- mustekasetit
- matkapuhelimet
- pienet sähkölaitteet (esim. sähköhammasharjat, hiusten kuivaaja) 
- putkilamput
- eL-lamput sekä LED-lamput
- paristot ja pienakut

Kodin pientekniikankeräyspiste sijaitsee marketaulassa P-tasolla. Keräyspiste on avoinna parkkihallin aukioloaikojen mukaisesti. 

LÄÄKKEET JA NEULAT: 

Palautus apteekkiin.

KODIN VAARALLISET JÄTTEET

Kauppakeskus Sello ei kerää vaarallisia jätteitä, kuten akkuja, maaleja tai kemikaaleja. Lähimmät vaarallisen jätteen keräyspisteet ovat:

Shell Konala, Ristipellontie 18, 00390 Helsinki
Neste Nihtisilta, Nihtisillankuja 2, 02630 Espoo
HSY:n kierrätyspiste (Espoon kierrätyskeskus), Kutojantie 3, 02630 Espoo

 

Kauppakeskus Sello

Vain vartti Helsingistä