Kurkistus tulevaan Sellonpuistoon

Ti 7.7.2020 - 11:12
Kurkistus tulevaan Sellonpuistoon

Lasten satumainen puisto avataan kesän jälkeen, mutta Villa ja Levi pääsivät jo nyt kurkistamaan sen verhottuun maailmaan.

Levi ja Villa ovat ihan tavallisia sisaruksia. Tai no – ainakin päällisin puolin. He asuvat rivitalossa ja käyvät tarhaa ja koulua. Pesevät hampaat aamuin illoin ja leikkivät hippaa. Tekevät tavallisten lasten tuiki tavallisia asioita. Mutta joinakin päivinä he livahtavat maailmaan, jossa tapahtuu ihmeellisiä asioita. Sellossa, kolmannessa kerroksessa, on salainen puisto, missä mikään ei ole ihan tavallista.

Sinä aamuna Levi ja Villa olivat äidin kanssa Sellossa. Kuten monena lauantaina sitä ennen. Äiti valitsi keittiöön uusia kukkaverhoja Eurokankaassa, ja Levi ja Villa leikkivät piilosta hyllyjen välissä. Yhtäkkiä Levi vain katosi. Puf. Kuin savun nielaisemana. Isosisko Villa etsi pikkuveljeä hätääntyneenä ja päätyi käytävälle, jota ei ollut ennen nähnyt. Ihan siinä Eurokangasta vastapäätä, UFF:en vieressä. Käytävän päässä oli salaperäinen verho.

Levi putkahti verhon takaa esiin. Silmät säihkyen Levi selitti uskomatonta tarinaansa:
"
Tän verhon takana on puisto ja linna. Ja puro, jossa on jättiläiskala. Veteen kun hyppää, niin ei kastu! Ja kukista tulee valoa!"

Isosiskon mielestä pikkuveikka puhui palturia. Levi jatkoi selostustaan.
"Ihan totta! Tonne puistoon ei saa vielä mennä. Se ei ole auki, mutta mä pääsin kurkistamaan sisälle. Tuu kattomaan!"

Kurkistus Sellonpuistoon

 

Villa epäröi, mutta uskaltautui raottamaan verhoa, ja ihmeellinen valo tulvahti silmiin. Edessä kohosi linna ja vieressä virtasi puro, josta pilkisti valtava taimen. Liukumäki valokukkineen häämötti toisessa päässä. 
"Mä tiedän, huudahti Villa. Sokerilinna on se kartano Leppävaarassa. Ja Monikonpuro virtaa oikeasti Sellon edessä. Me on tultu Sellon satuun!"

Mutta Levi oli jo kadonnut Sokerilinnan uumeniin. Sisältä kuului kiljahtelua. Villa oli näkevinään leijonan hännän heilahtavan.

"Varo Levi, siellä on leijona!" 
"
Se on vaan Sellon Jellona", huusi Levi linnasta.

Villa istahti purolla kasvavan valtavan lumpeen päälle ja silitti jättikalan päätä. Villa ei ollut ihan varma, mutta aivan kuin kala olisi supissut jotain. Villa istahti kalan selkään ja hetkessä Villa kiisi sen selässä kohti aavan meren tyrskyjä.

Yhdessä tunnissa ehtisi kokea monta seikkailua. Sellonpuistossa nimittäin aika menettää merkityksensä.
Sen tietää jokainen lapsi, joka Sellonpuistoon päätyy. Sen tiedät sinäkin, kun portti puistoon avataan elokuussa…

Sokerilinna

(Havainnekuva 1)
Sellonpuiston perällä kohoaa Sokerilinna, Albergan kartanon siluetti. Sen sisälle kätkeytyy esterata, joka päättyy liukumäkeen. Leikkitila on 4-7-vuotiaille lapsille.
Monikonpurossa voi pomppia kastumatta kiveltä ja lumpeenlehdeltä toiselle. Jättiläistaimen on koostaan huolimatta kiltti kala, samanlainen, joita vuosittain istutetaan suojeltuun Monikonpuroon, joka virtaa Sellon edessä.

Leikkipaikka

(Havainnekuva 2)
Sellonpuistossa on myös pienille lapsille (0-3-vuotiaille) oma nurkkaus, jossa lempeä liukumäki johdattaa kohti valokukkaa, jonka terälehdet syttyvät loistamaan päälle astuttaessa.

Sellonpuisto aukeaa elokuussa

Ihan kohta portti satumaailmaan avataan!
Sellonpuistoon, Sellon 3. kerroksessa avataan leikkitila, joka on tarkoitettu 4-7-vuotiaille. 0-3-vuotiaille taaperoille on omansa: yhteensä 150 neliötä temmellystilaa. Puisto on avoinna seikkailijoille joka päivä omien aikuisten valvonnassa.
Perjantaisin ja lauantaisin leikkitilassa tulee toimimaan myös Jellonaparkki ja hoitajat ovat paikalla. Heidän valvontaansa voi jättää 4-7 vuotiaat lapset tunniksi leikkimään veloituksetta. Leikkitilan lisäksi puistoon tulee myös lastenhoitohuone, omien eväiden ruokailupaikka ja mikrot sekä imettäjille kevyesti suojattu imetysnurkkaus.

Tarkemmat aukioloajat ilmoitamme, kun Sellonpuisto avataan elokuussa. Seuraa Sellon somea ja sivujamme!