Valikko
Aukioloajat
Marketit 7-22/23
Erikoisliikkeet 10-21
Vapaa-ajankeskus 7.45-24

Kierrätys ja ympäristö

Kierrätys ja ympäristö

SELLO ON EUROOPAN EKOIN KAUPPAKESKUS

Kauppakeskus Sellolla on platinatason LEED-ympäristösertifikaatti ekologisesti kestävästä toiminnasta. Sello on  Euroopan ensimmäinen kauppakeskus, jolla on toiminnan aikainen LEED platinatason luokitus. Platina on kaikkein korkein LEEDin taso.

SELLO - ÄLYKÄS KAUPPAKESKUS

Kiinteistö Oy Sello ja Siemens ovat rakentaneet yhdessä älykkään energiajärjestelmän kauppakeskuksen

Sellon kauppakeskus osallistuu ensimmäisenä merkittävänä kiinteistökokonaisuutena Fingridin tarjoamille Suomen sähköntuotannon reservimarkkinoille. Asennettujen järjestelmien ja aurinkopaneeleiden ansiosta olemme mukana tasaamassa sähkön tuotantoa ja kulutusta kokonaismarkkinoilla. Kiinteistöömme on rakennettu Pohjois-Euroopan suurin akusto, joka mahdollistaa energian varastoinnin sekä energian älykkään käytön. 

Lisäksi osallistumme Fortumin kaukolämpömarkkinoiden tasaamiseen kulutusjoustolla, jossa lämmön älykkäällä ohjauksella voidaan vähentää päästöjä merkittävästi. Tämän ratkaisun myötä viereisen Vermon huipputehoisen lämpölaitoksen käynnistämiseltä vältytään kysyntähuipun aikaan.
Olemme myös ottaneet käyttöön Fortumin Ekoplus-lämmön, joka on tuotettu 100 % uusiutuvilla polttoaineilla ja hukkalämmöllä.

SERTIFIKAATTI UUSIUTUVAN ENERGIAN KÄYTÖSTÄ

Enegia myönsi Sellolle sertifikaatin vihreän sähkön hankinnasta.Kauppakeskus on hankkinut EECS (European Energy Certificate System) alaisia RES-GO (Renewable Energy Sources – Guarantee of Origin) sähkön alkuperäistakuita 28 000 MWh edestä kulutusvuodelle 2017. Tuotantomuotona on Suomalainen tuulivoima.

SELLON HIILIJALANJÄLKI

Kauppakeskus Sellon hiilijalanjälki vuonna 2017 oli noin 12 500 tonnia hiilidioksidia. Tästä yli puolet (58 %) aiheutui kuluttajien matkustuksesta kauppakeskukseen ja reilu kolmannes (37 %) kauppakeskuksen kaukolämmön kulutuksesta. Hiilijalanjälkilaskennassa huomioitiin myös polttoainekulutuksen, jätteiden ja jäteveden käsittelyn, mainoslehtien sekä kauppakeskustoimiston paperinkulutuksen sekä Sellon liikkeiden työntekijöiden matkustuksen päästöt. 

Kauppakeskus Sello

Vain vartti Helsingistä