Valikko
Aukioloajat
Marketit 7-22/23
Erikoisliikkeet 10-21
Vapaa-ajankeskus 7.45-24

Galleria Sello

Galleria Sello

Galleria Sellossa on jouluajan ja aina tammikuuhun 2018 asti esillä Suomen suurin modulaarinen näyttelypienoisrautatie.
ModelExpo2017-palkinnon saaneessa harvoin nähtävillä olevassa kokonaisuudessa on piirteitä kaikista alppimaista, mutta radalla saattaa nähdä kulkemassa myös pohjoismaisia, hollantilaisia tai unkarilaisia junia. Laaja rautatiemaisema liikkuvine junineen on mieleen jäävä kokemus niin lapsille kuin aikuisille.
 
Pienoisrautatien ohella Galleria Sellossa on esillä KAVI:n valokuvakooste suomalaisista juna-aiheista klassikkoelokuvista esimerkkeinä Esa Pakarisen tähdittämät Rovaniemen markkinoilla (1951) ja Hei, Rillumarei! (1954). 
 
Suomen itsenäisyyden ajan liikennemaisemia
Liikenneviraston rakennuttamat Suomen itsenäisyyden ajan liikennemaisemaa esittelevät kolme dioraamaa ovat esillä Galleriassa Sellossa.
Suomen liikennejärjestelmä on tuhatkunta vuotta vanha. Tämä näyttely esittää maa- ja vesiliikenteen kehitystä Suomen itsenäisyyden aikana. Dioraamat esittävät yhtä ja samaa kuvitteellista suomalaista paikkakuntaa vuosina 1917, 1967 ja 2017. Liikenteen kehitystä kuvataan kirkkoveneistä ja kärryteistä aina älyliikenteeseen. Pienoismallien mittakaava on 1:87. 

Galleria Sello on kauppakeskus Sellon kolmannessa kerroksessa sijaitseva laaja näyttelytila. Aikaisemmin galleriassa on ollut esillä muun muassa graafikkojen Erik Bruunin ja Kyösti Variksen sekä luontovalokuvaaja Sergey Gorshkovin (2017) näyttelyt.

Lisätietoa:
Alppirautatieharrastajat ry:  http://alppirautatiet.org/
Pienoisrautatie Galleria Sellossa vuonna 2015: https://youtu.be/EMHyFGXMwrQ
 
Dioraamojen toteutus
Tilaaja ja ohjaus: Liikennevirasto
Päätoteuttaja: Fintir Oy/Mallikauppa
Tekijät: Mikael Albrecht, Supavit Nummelin, Roope Peltola, Robin Raita, Miko, Rautiainen, Kalle Renfeldt, Arto Saarinen ja Pekka Siiskonen.
 
Aikaisempia näyttelyjä Galleria Sellossa:

 

Kauppakeskus Sello

Vain vartti Helsingistä