Sello on yhtä kuin sen ihmiset – yhdessä tästä selvitään

Pe 24.4.2020 - 11:19
Sellon yhteisö

Meille ihmisille on tärkeää kokea yhteenkuuluvuutta. Yhteenkuuluvuuden tunne vaatii toteutuakseen ympäristön – oli se sitten virtuaalialusta tai fyysinen paikka –jossa jakaa aikaa ja ajatuksia. Sellosta on muodostunut juuri tällainen paikka kohtaamisille ja yhteiselle ajan vietolle.

Uuden arjen äärellä

Koronaviruksen aiheuttama poikkeustila on vaatinut uuden opettelua meiltä jokaiselta. Työt on tehtävä monilta osin kotitoimistosta käsin ja etäyhteyksiä hyödyntäen, kirjasto- ja konserttikäynnit on toistaiseksi jätettävä väliin ja myös monet viikottaiset harrastukset ovat tauolla.

Kaikilla ei kuitenkaan ole mahdollisuutta etätyöntekoon ja osa on lomalla tai lomautettuna. Pienimmätkin koululaiset ovat opetelleet uusia tapoja koulunkäyntiin ja viimeistään nyt tutustuneet mahdollisuuksien mukaan tietokoneiden käyttöön.

Samalla myös kauppakeskuksemme on kohdannut uuden arjen. Yhteisön kokoontumiselle luontevat paikat, kuten Sellonaukion puisto, lukuisat Sellon liikkeet, kirjasto, elokuvateatteri, sekä kahvilat ja ravintolat, ovat rauhoittuneet ja ihmisiä liikkuu harvakseltaan. Ihmiset huomioivat toisiaan, myös töissä olevaa henkilökuntaa, pitämällä sopivaa etäisyyttä.

Poikkeuksellinen tilanne antaa mahdollisuuden pysähtyä arjen äärelle ja katsoa ihan siihen lähelle uudella tapaa. Me haluamme olla osaltamme mukana ihmisten arjessa Sellon somekanavien kautta, jakamalla muun muassa vinkkejä kotona puuhasteluun ja ideoita lasten leikkeihin.

Yhteisössä on voimaa

“Monet liikkeemme ovat löytäneet uusia toimintatapoja tässä tilanteessa, joka on kaikille uusi ja haasteellinen. Asiakkaamme arvostavat asiointimahdollisuuksia näinä aikoina, mutta he ymmärtävät myös niitä yrityksiä, jotka ovat joutuneet sulkemaan ovensa. Tämä koronapandemian aika vaatii voimia ja jaksamista. Olemme pyrkineet kannustamaan liikkeitämme uusiin ideoihin ja kerromme niistä mielellämme asiakkaillemme”, kertoo kauppakeskusjohtaja Marjo Kankaanranta. 

Vaikka ravintoloihin ei pääse nyt paikan päälle herkuttelemaan, useat toimijat ovat räätälöineet annoksensa take away -tyyliin. Toimenkuvat uusiutuvat ja myös barista saattaa löytää itsensä kotiinkuljettajana auton ratista. 

Kotiinkuljetuspalveluita ovat lähteneet ennakkoluulottomasti kokeilemaan myös monet muut toimijat, kuten sisustusliikkeet. Liikunta- ja fysiopalvelut ovat vieneet jumppatuntejaan verkkoon tai ulos ja kampaamoissa otetaan vastaan vain pari asiakasta kerrallaan – jopa yksityinen kampaaja-aika on mahdollinen – ja vaateliikkeeseen pääsee virtuaalishoppailulle.

Taustalla monet asiat kuitenkin etenevät. Siitä esimerkkinä hiljakseen ovensa avannut ja pitkään odotettu Flying Tiger Copenhagen ja take away -toiminnoilla avautunut Naughty BRG, josta voi noutaa tai tilata annoksia kotiinkuljetettuna.

Toivomme, että saamme pian palata normaaliin. Onneksi yhteisömme, johon kaikkien Sellossa työskentelevien lisäksi myös asiakkaamme kuuluvat, on vahva. Se on voimavara, joka auttaa meidät tästä eteenpäin vieläkin vahvempana. Olemme kiitollisia siitä kaikille”, kiittää Marjo Kankaanranta.

Lämpimiä kohtaamisia odottaen!