Promootio-ohjeet

Promootio-ohjeet

Tämä sivu on tarkoitettu promootioiden ja tapahtumien järjestäjille kauppakeskus Sellon 1. kerroksen tapahtuma-aukiolla, Sellonaukiolla.

Kauppakeskustoimistolla tai kiinteistön turvavalvomolla ei ole vastuuta huolehtia promootiohenkilökunnan ohjeistamisesta.

1) ENNEN PROMOOTIOTA
 • Varmistaaksesi promootiosi onnistumisen, käy katsomassa tilat itsenäisesti ennen tapahtumapäivää.
 • Jos erikoissyistä tarvitsette kauppakeskuksen puolesta esim. huoltomiestä tai vartijaa, tulee tilaus tehdä 7 vrk ennen tapahtumaa. Vartijasta/huoltomiehestä veloitetaan 100 €/h.
 • Huomioittehan, että kauppakeskuksessa ei ole taukotiloja promootiohenkilökunnalle eikä varastoa promootiotavaroiden säilytystä varten.
 • Huomioittehan, että vastuu tapaturman sattuessa on aina tapahtuman järjestäjällä.
2) SELLOON SAAPUMINEN JA TAVAROIDEN LASTAAMINEN
 • Promootion rakentamisen voi aloittaa arki- sekä lauantaiaamuisin klo 7.30. Sunnuntaisin rakentamisen voi aloittaa klo 10.30.  Jos rakentaminen on aloitettava aikaisemmin, tulee tästä tehdä ilmoitus Sellon turvavalvomoon: [email protected]  
 • Promootioon tarvittavat tavarat voi tuoda Selloon henkilö-, paketti-, tai kuorma-autolla. Katso lastauspaikat ja tarkemmat ohjeet tämän sivun alaosiosta.
3) PROMOOTIO
 • Sellonaukio sijaitsee kauppakeskuksen ensimmäisessä kerroksessa (katutasolla) Espresso Housen ja Pingviini Jäätelökahvilan välissä. Aukio on kokonaisuudessaan n. 60 m².
 • Aukiolla on kaksi promootiopaikkaa, varmistathan että promootionne pysyy varaamallanne paikalla. Mikäli tapahtumanne on niin iso, että tarvitsee koko Sellonaukion käyttöön, olettehan yhteydessä Clear Channeliin. 
 • Aukio on tarkoitettu ainoastaan promootiokäyttöön, siinä ei saa myydä mitään. Myös kahvin jakaminen/myyminen on Sellossa kielletty.
 • Sellonaukiolla on normaali sähkö. Sähköä on saatavissa nostettavista ”lattialuukuista”. Aukiolla toimii Sellon avoin verkkoyhteys.
 • Kauppakeskuksen puolesta ei ole saatavissa varastotiloja, pöytiä, tuoleja eikä äänentoistoa.
 • Jos käytätte omaa äänentoistoa, tulee teidän huolehtia, että äänenvoimakkuus ei häiritse läheisiä liikkeitä tai asiakkaita.
 • Tapahtumajärjestäjien ständit ja promootiot tulee pitää varatulla promootioalueella. Promootio ei saa levitä kauppakäytävälle. Myöskään promootion työntekijät eivät saa jalkautua käytävälle, eivätkä pysäyttää ihmisiä käytävällä.
 • Jos tapahtumassa jaetaan mitään tavaraa, näytteitä tai muuta, on järjestäjän tuotava aina omat roskakorit ja huolehdittava roskien poisviemisestä. Siivouksesta tulee huolehtia myös tapahtuman aikana.
 • Flyereiden jako promootioiden yhteydessä on sallittu. Mikäli flyereista tulee lisäsiivouskuluja kauppakeskustoimistolle, on tuntiveloitus siivouksesta 100 € alv 0 %.
 • Sellossa saa jakaa ilmapalloja, mutta niiden tulee olla joko tikuissa tai  painolla varustettuja. Mikäli pallot silti jostain syystä nousee kattoon asti, veloitamme poistosta 500 € alv 0 %.
 • Jos promootioonne kuuluu auto, tulee se työntää sisään Ratsutorilta ennen kauppakeskuksen aukeamista ja siitä tulee sopia etukäteen Sellon Turvavalvomon kanssa p. 09 276 7236.  Auton renkaiden alle tulee laittaa matto, joka suojaa lattiaa.
 • Aukion lattiaan ei saa laittaa teippiä.
Politiikkaan liittyvät promootiot:
 • Poliittisilla henkilöillä ja puolueilla on mahdollisuus varata Sellonaukiolta 1 promootiopäivä/puolue vaaleja edeltävänä aikana. Tämä tarkoittaa, että jos puolueen jokin vaaliehdokas on jo varannut päivän, ei toiselle saman puolueen edustajalle/samalle puolueelle voi varata enää paikkaa.
 • Myöskin näissä tapahtumissa promootion ja promootiossa työskentelevien tulee pysyä varatulla alueella. Vaalipromootion työntekijät eivät saa jalkautua käytävälle, eivätkä pysäyttää ihmisiä käytävällä.

Kauppakeskuksen henkilökunta ja järjestyksenvalvojat ovat oikeutettuja huomauttamaan promootioita sääntöjä rikkovasta toiminnasta.

Kauppakeskuksen sääntöjen rikkominen voi johtaa tapahtuman keskeytykseen sekä promootiotoimiston/promootion järjestäjän määräaikaiseen promootiokieltoon Sellossa.

4) PROMOOTION JÄLKEEN
 • Tapahtuman järjestäjä on vastuussa kaikesta roskasta yms. mitä tapahtumasta aiheutuu. P2-tasolla lastauslaiturin vieressä sijaitsevat roskalavat, joihin tapahtumasta aiheutuneet roskat voi viedä. Roskat tulee lajitella niihin kuuluviin jäte-astioihin.
 • Kauppakeskus on oikeutettu laskuttamaan tapahtumanjärjestäjää mahdollisesta lisäsiivouksesta 100 €/h.
 • Aukion tulee promootion jälkeen olla samannäköinen kuin ennen promootiota. 
Huomioittehan, että aukiolla saattaa olla useampi promootio samanaikaisesti.
SAAPUMINEN KUORMA-AUTOLLA

Jos lastaus tapahtuu kuorma-autolla tai muulla isolla autolla, tulee lastauksen tapahtua lastauslaiturin eli Huolto 2 kautta. Huolto 2 sisäänajo sijaitsee Hevosenkengässä, Selloparkin radan puoleisessa päädyssä. Lastauksen jälkeen auto tulee ajaa pois lastauslaiturilta.
Lastauslaiturilta pääsee U-hissillä (tavarahissi) kauppakeskuksen 1. kerrokseen. Hissi sijaitsee lastauslaiturilta katsottuna suoraan edessä, käytävän päässä. Kauppakeskuksesta (1.krs) U-hissille pääsee Espresso Housen takaa.

SAAPUMINEN HENKILÖAUTOLLA/PAKETTIAUTOLLA:

Ratsutoria voi käyttää väliaikaiseen lastaamiseen henkilöautolla tai pienellä pakettiautolla saavuttaessa. Ratsutorille ajo Leppävaarankadun kautta. Lastauksen jälkeen auto tulee ajaa pois torilta.

Kauppakeskuksessa on 3 tunnin ilmainen pysäköinti, jonka jälkeen 1 €/alkava 30 minuuttia. Voit maksaa pysäköinnin kauppakeskuksessa sijaitsevilla maksuautomaateilla, EasyPark (aluekoodi 750) ja ParkMan-sovelluksilla. Pysäköinnin maksaminen onnistuu helposti myös Autopay-sivustolla 48 tunnin kuluessa pysäköinnistä. Jos pysäköintiä ei maksa millään edellä mainituista tavoista, tulee auton haltialle pysäköinnistä lasku, johon on lisätty viiden euron laskutuslisä.

Huolehdittehan, että promootionne pysyy sille varatulla paikalla!