Espoon Nelli muuttaa Kauppakeskus Selloon la 1.6.

To 30.5.2024 - 10:13
Nelli

Kuvanveistäjä Kerttu Horilan Espoon kaupungille 50-vuotislahjaksi tekemän Nelli-veistoksen seuraan voi istahtaa 1.6. alkaen Sellon Viaporintorilla. Teos on suunniteltu liikutettavaksi ja se vaihtaa maisemaa säännöllisin väliajoin. Näin se on osa mahdollisimman monen espoolaisen arkea. 

Taideteos Nelli on Espoon modernin taiteen museon EMMAn lahja 50 vuotta täyttäneelle Espoon kaupungille vuonna 2022. Nelli vaihtaa paikkaa vuoden välein, ja 1.6.202 lähtien sen seuraan Espoo-penkille voi istahtaa Sellon Viaporintorilla.

Kuvanveistäjä Kerttu Horilan toteuttama teos Espoon Nelli on ihmisen kokoinen veistos, joka on yhdistelmä koiraa ja ihmistä. Horilan aiemmat hahmot ovat olleet 30–40-vuotiaita, mutta Nelli-veistoksesta hän halusi tehdä keski-ikäisen ja pyylevän naisen. ”Espoon Nelli on koiraihminen kuten minäkin”, Kerttu Horila on kertonut.

Espoon Nelli perinteinen pronssiveistos, mutta maalattu värikkäästi. Nelli on pukeutunut pallokuosiseen hameeseen ja siniseen jakkuun. Nellin istuinsijana on espoolaisessa katukuvassa tuttu Espoo-penkki, joissa eri värit pääsevät loistoonsa alueittain. Tänä kesänä Viaporintorilla Sellon kesäterassilla on kaikkiaan viisi harmaata Espoo-penkkiä.

”Olemme hyvin iloisia, että Nelli tulee istumaan Sellon Viaporintorille, jossa se taideteoksena on vapaasti kohdattavissa kaikille kiinnostuneille. Nellin julkistuspäivä 1.6. uudessa istumapaikassaan on myös Sellon kesäterassin avajaispäivä. Patsaan tulo espoolaisten yhteiseen kohtaamispaikkaan on ajoituksessaan aivan erinomainen”, hymyilee Kauppakeskus Sellon kauppakeskuspäällikkö Riikka Tuomainen.

Espoon Nelli saapuu uuteen paikkaansa Kalajärven Saudarkrokurin puistosta. Veistoksen vaihtuvan sijoituspaikan päättää aina eri taho. Nellin sijoituspaikasta Sellon Viaporintorille päätti Espoon vammaisneuvosto.

Nellin tulojuhlaa vietetään lauantaina 1.6.2024 klo14.00-14.30 osana Sellon Kesäterassin avajaisia. Tilaisuudessa kuullaan puheita sekä musiikkiesitys. 

Katso koko Kesäterassin avajaisohjelmatiedot täältä.