Maxi-market

Kauppakeskus Sello viettää 20-juhlavuotta

20 vuotta sitten avautui Sellon ensimmäinen vaihe, jolloin Leppävaara sai uuden sydämen, Kauppakeskus Sellon. Sellosta on kasvanut vuosien varrella lähialueen yhteisöllinen kohtaamispaikka.

Maxi-marketista yhdeksi Suomen suurimmista kauppakeskuksista

Kun Espoon Leppävaaraa suunniteltiin 30 vuotta sitten aluekeskukseksi, tapahtui se silloisen pääkaupunkiseudun rakennesuunnitelman mukaisesti. Asukkaita alueella oli noin kaksikymmentätuhatta ja heitä palveli vuonna 1971 avautunut Maxi-market.

Aloittaessaan marketti oli Suomen ensimmäinen Maxi-market. Maxissa järjestettiin paikallisille erilaisia tapahtumia, kuten Maxin ympärijuoksukilpailut ja lapsille hiihtokilpailut. Puuhaa ja tapahtumia riitti ja Maxissa oli osallistava, sosiaalinen ilmapiiri.

Vanha Maxi-market purettiin vuonna 2003, kun Sellon ensimmäinen vaihe valmistui ja avattiin käyttöön helmikuussa 2003. Sellon toinen vaihe avattiin pari vuotta myöhemmin, syyskuussa 2005. Sen myötä kauppakeskuksessa oli noin 160 liikettä ja palvelua. Kolmannen vaiheen avautumista juhlittiin lokakuussa 2008, jolloin Sellossa avautui Sello Rex. Nykyään Sello Rex tunnetaan nimellä Sellon Vapaa-ajankeskus ja Bio Rexin tilalla toimii Finnkino. Vuonna 2011 Sellon Vapaa-ajankeskuksen viereen rakennettiin 17-kerroksinen Sellonhuippu vuokra-asuntoineen.

Vuosien varrella Sello on saavuttanut Suomen ekologisimman kauppakeskuksen maineen. Osoituksena ekologisesti kestävästä toiminnasta Sellolle on myönnetty kaksi kertaa toiminnan aikainen platinatason LEED-ympäristösertifikaatti. Sello on saavuttanut huippupisteet kansainvälisessä SRI-vertailussa (Smart Readiness Indicator) kiinteistönsä energiaohjauksesta ja -käytöstä. Selloa voi kutsua älykkääksi kauppakeskukseksi Siemensin kanssa yhteistyössä toteutetun virtuaalivoimalaitoksen ansiosta. Sello on myös toiminnaltaan hiilineutraali kauppakeskus. Vuonna 2019 Nordic Council of Shopping Centers (NCSC) valitsi Sellon Suomen parhaaksi kauppakeskukseksi.

Yhteisöllinen ja jatkuvasti kehittyvä kaupunkikeskus

Sello on kasvanut yhdessä asiakkaiden kanssa - se on ollut todistamassa ensitreffejä, syntymäpäiviä, naurua ja useita yhteisiä tapahtumia. Se on ollut paikka inspiraatiolle, uusien suosikkivaatteiden hankinnalle ja herkullisten makuja nauttimiselle lukuisissa ravintoloissa.

Yhteisöllisyys on ollut alusta asti yksi tärkeimmistä arvoista Sellossa. Sellossa ja lähialueella vallitsee vahva me-henki ja Sello on aktiivinen toimija Leppävaarassa. Sosiaalinen, ekologinen ja taloudellinen vastuullisuus tulevat olemaan myös seuraavat 20 vuotta tärkeä osa kauppakeskuksen arvoja ja Sello voi luvata olevansa jatkossakin ”Enemmän kuin ostoksilla”.

Sello ei ole koskaan valmis, se muuttuu ja elää ajan hengessä. Sello on hyvien julkisten kulkuyhteyksien varrella ja helposti saavutettavissa junalla, bussilla ja pian myös raitiovaunulla. Kauppakeskukseen avautui uusi Ratikkakäytävä, joka tulee palvelemaan myös pian liikennöivän pikaraitiovaunun käyttäjiä. Käytävä tulee takaamaan sujuvan kulkemisen pikaraitiovaunun pysäkiltä kauppakeskukseen ja laajentamaan Sellon liikevalikoimaa entisestään.

Lauantaina 26.8. juhlitaan pyöreitä vuosia täyttävää Selloa viihdyttävän ohjelman parissa. Tämä juhla on kiitos teille kaikille, jotka olette olleet osa tätä matkaa – asiakkaille, yhteistyökumppaneille, kauppiaille sekä henkilökunnalle.