Tule viettämään kanssamme Espoo-päivää!

-

Espoo-päivää vietetään elokuun viimeisenä viikonloppuna, perjantaina ja lauantaina 30.-31.8.
Ohjelmassa on yli 200 kaikille avointa ja maksutonta tapahtumaa ja elämystä.
Myös Sello on mukana tapahtumissa, ole sinäkin!

Sellon Viaporintorille rakentuu kaupunkitaideteos Lintukato to-ma 29.8.-1.9.2019.

Kaupunkitaideteos Lintukato koostuu tuhansista kierrätysmuovin suikaleista, jotka sidotaan tupsuiksi ja kiinnitetään vaijereihin. Espoo-päiväksi Viaporintorille nouseva jättimäinen teos muodostaa kadunpätkän ylle valolla ja varjoilla leikittelevän katon.
Taiteilijoiden kuvauksen mukaisesti teos on muistomerkki kaikille jo menetetyille linnuille ja yhteinen ponnistus muistuttamaan jäljellä olevien suojelemisen tärkeydestä. Neljäsosa Suomen linnuista on jo uhanalaisia ja esimerkiksi hömötiaisten ja töyhtötiaisten kannat ovat kymmenessä vuodessa romahtaneet jopa 50 prosenttia. Katutaiteen pioneerit Tuuli Huovila ja Essi Ruuskanen haluavat yhdessä espoolaisten kanssa ottaa kantaa lintujemme puolesta ja samalla luoda upean tilallisen kokemuksen.

Ukulele-työpaja

Tule Sellon kirjastoon perjantaina 30.8. kokeilemaan ukulelen soittoa! Voit lainata soittimen paikan päältä tai ottaa halutessasi oman ukulelesi mukaan. Työpaja sopii kaikenikäisille ja on avoinna klo 15.30-17.30.

Maustetytöt ja Pauliina Kokkonen konsertoivat Sellosalissa 

Espoo-päivän konserttitarjonnasta perjantaina 30.8. vastaavat Maustetytöt klo 19 sekä Pauliina Kokkonen klo 20. Kovassa nosteessa oleva Maustetytöt on suomenkielinen kahden siskoksen popyhtye. Duon soundi asuu jossakin Noitalinna Huraan!, Leevi & The Leavingsin ja ehkä jopa PMMP:n naapurustossa.

Scandinavian Music Groupista tuttu Pauliina Kokkonen julkaisi soolo-debyyttinsä Valveilla keväällä 2019. Radio Helsingin viikon levyksi valitulta albumilta lohkaistiin ennakkoon kolme singleä, jotka saivat positiivisen vastaanoton mm. YleX:llä. Lisätietoja tästä.

Belenos Group of Arts - tulishow

Perjantaina 30.8. klo 21 pääset mukaan seuraamaan upeaa tulishow´ta, josta vastaa helsinkiläinen Belenos Group of Arts -ryhmä. Tulishow esitetään Sellon Viaporintorilla.

Orffit-perhekonsertit Sellosalissa 

Lastenyhtye Orffien ohjelma perustuu yhtyeen omiin lauluihin, jotka edustavat teksteiltään ja soitannoiltaan kotimaisen lastenmusiikin moderneinta hiukkaskiihdyttämöä. Mukana Kimmo Ojala (laulu ja kitarat), Matti Pollari (saksofonit, haitari, tinapilli ja laulu) ja Hannu Sepponen (laulu ja lyömäsoittimet). Perhekonserttien suositusikäraja +3-v, konserttien kesto 40 minuuttia. Konsertit la 31.8. klo 10 ja klo 12. Lisätietoja tästä.

Keltainen hihitys! -taidetuokio Sellosalissa 

Taidetuokiot järjestetään Sellosalin lämpiössä la 31.8. klo 10.15 ja klo 12.15. Viekö keltainen kielen mennessään? Missä keltainen asustaa? Tarinallisessa taidetuokiossa pörrätään ja hyrrätään keltaisissa väreissä. Suristaan kuin ampiaiset, pompitaan kuin banaanit ja hihitellään kuin aurinko! Hupsansaa ry:n järjestämä taidetuokio kestää 30 minuuttia ja se sisältää teemaan liittyviä laululeikkejä, liikkumista ja loruja. Suositellaan kaikenikäisille! Huom! Taidetuokioon mahtuu kerrallaan maksimissaan 60 osallistujaa!

Tanssiteatteri Glims & Gloms: Kunnioitus - Respect Sellon Galleria Aarnissa

Tuomo Railon puhe- ja tanssiteatteria yhdistävä teos Kunnioitus - Respect käsittelee kunnioitusta kulttuurisena voimana - sekä hyvässä että pahassa. Teoksessa esiintyvät Jonna Eiskonen, Sibiry Konate, Tuomo Railo, Emerson Santos ja Yuko Takeda. Esitys on englanninkielinen. Teoksesta nähdään lyhyt ote Galleria Aarnissa 31.8. klo 13.30-13.45

Sellosalin ja kauppakeskus Sellon yhteinen Singa-karaoketapahtuma

Pakkaa piknik korit valmiiksi ja suuntaa la 31.8. klo 15-19 Soittoniekanaukiolle, Sellosalin edustalle! Espoo-päivän kunniaksi aukiolla lauletaan yhdessä Singa Open Air Karaoken merkeissä ja tanssitaan läpi kaikki parhaat musiikkivideot Danceokessa!

Singa Open Air Karaoke on koko perheen ilmainen piknik- ja laulutapahtuma, joka tuo karaoken ulos ihmisten ilmoille. Open Air Karaokessa biisien lyriikoita voi seurata näytöltä. Tuo itsesi Soittoniekanaukiolle rakennettavalle vehreälle keitaalle ja ota ilo irti esiintymällä tai laulamalla mukana!

Laulutoiveet voi antaa tapahtuman aikana helposti Singan mobiliisovelluksen avulla, jonka voi ladata oman laitteen sovelluskaupasta. Sovelluksesta voi myös selata yli 60 000 kappaleen laulukirjastoa ja treenata singaamista kotona.

Tanssikoulu DCA:n johdolla aukiolla myös tanssitaan yhteisvoimin lempimusiikkivideojen tahtiin Danceokessa. Toivo musavideota ja tule tanssimaan se! Kenenkään ei tarvitse olla tanssi mestari, vaan tärkeintä on antaa musiikin viedä. Luvassa myös tanssinopetusta ja parhaiden muuvien testailua.

Tuo siis itsesi Soittoniekanaukiolle rakennettavalle vehreälle keitaalle ja ota ilo irti esiintymällä tai laulamalla ja tanssimalla mukana!

Tapahtuman toteuttaa Sellosali yhteistyössä Kauppakeskus Sellon kanssa 
Vapaa pääsy

Belenos Group of Arts - tulishow

Lauantaina 31.8. klo 19 Sellon Viaporintorilla esiintyy helsinkiläinen Belenos Group of Arts vaikuttavan tulishown merkeissä. Tervetuloa mukaan seuraamaan unohtumatonta esitystä!

Smokersin lettu pop-up!

Sellon ravintola Smokers on myös mukana viettämässä Espoo-päivää ja Kimmon kuuluisa lettupannu on kuumana Soittoniekanaukiolla lauantaina 31.8. klo 15-19. Herkulliset letut tarjoillaan mansikkahillolla ja kermavaahdolla, 2€/annos.

All Female Panel Sellosalissa

Viiden koomikon muodostama kollektiivi on pyörittänyt loppuunmyytyä stand-up -klubia parin vuoden ajan. Sellosalissa nähdään Saana Peltolan, Anna Rimpelä, Eeva Vekki ja Ida Grönlund. Ryhmän jäsenet ovat kunnostautuneet myös käsikirjoittajina ja näyttelijöinä. Heidän kädenjälkeään on voinut nähdä mm. ohjelmissa Noin viikon studio, Mad Cook Show, YleLeaks, Putous, Heikelä syndrooma ja Itse valtiaat. Sellosaliin AFP tuo stand up -show:n, jossa nauratetaan ihan jokaista, sukupuoleen katsomatta! Näytösaika klo 20.00-21.30. Lue lisää tästä.