Sello tuo Leppävaaran ikoniset paikat uuteen sisäleikkipuistoon, Sellonpuistoon

Pe 24.7.2020 - 13:35
Sellonpuisto

Sellon Jellonan lapsiparkki, lastenrattaille helppokulkuiset leveät käytävät, sekä perheille suunnatut palvelut ovat tehneet Sellosta vanhempien ja lasten yhdessä suosiman retkikohteen. Koska lapsiperheiden viihtyvyys on meille tärkeää, haluamme että Sellossa on tilaa temmeltää. 

Leikin kautta retkelle historiaan

Sellon uusi sisäleikkipuisto, Sellonpuisto, tuo tyypillisesti ulkotiloihin mielletyn leikkipuistomaisen miljöön sisälle kauppakeskukseen. Leikkipuiston suunnittelu on saanut inspiraationsa Espoon historiasta ja alueen tunnetuista maamerkeistä.  Suunnittelukumppanina ja tilan toteuttajana toimii Fantasia Works.

Sisäleikkipuistossa alle 7-vuotiaat lapset voivat oppia Espoon alueesta samalla kun liukumäki, silta ja kiipeilyteline vievät mukanaan hauskoihin leikkeihin. Puistosta löytyy oma aidattu nurkkaus myös taaperoikäisille, alle 3-vuotiaille. Leikkipuistossa lapset pääsevät seikkailemaan muun muassa Monikonpurolle ja Albergan kartanoon.

Sellon vierestä ja Leppävaaran ulkoilupuiston läpi laskeva Monikonpuro on tunnettu siihen aikoinaan istutetusta taimenkannasta, joka näkyy puiston leikkijoessa uiskentelevana jättitaimenena. Lapset voivat kiivetä joessa makoilevan taimenen selkään ja kuvitella itsensä uimaan joen virtauksen mukana.

Albergan kartano, eli Sokerilinna pitää sisällään jännittävän temppuradan. Tämän Espoon kenties tunnetuimman rakennuksen lempinimi juontaa juurensa kartanon rakennusaineista. Päärakennuksen seinät on tehty osin vanhoista puisista sokerilaatikoista.

Tilaa tauolle 

Sellonpuistoa voi hyödyntää myös lepo- tai huoltotaukoa varten sen yhteydestä löytyvien wc:n, lastenhoitohuoneen ja suojaisan imetysnurkkauksen avulla. Leikkipuistossa on lisäksi käytettävissä mikrot, joilla lasten ruoat tai tuttipullon voi lämmittää yhteistä eväshetkeä varten.

Jo entuudestaan Sellossa toiminut Jellonaparkki tulee myös siirtymään leikkipuiston yhteyteen. Lapsiparkissa on ohjattua toimintaa aina perjantaisin klo 15-19 ja lauantaisin klo 10-17, jolloin oman lapsen voi myös jättää hoitoon tunnin ajaksi. Tämä palvelu on tarkoitettu 3-7 -vuotiaille lapsille.

Tervetuloa leikkimään!