sisustus

Syksyn sisustustrendeissä loistavat värit ja luonnonmateriaalit

Keväällä 2020 kodin merkitys korostui entisestään, kun monella tuli vietettyä vapaa-ajan lisäksi myös työpäivät kotona. Ja vielä tänäkin päivänä vietämme suuren osan ajastamme kotosalla. Tämän vuoksi monet tahtovat panostaa enenevissä määrin kodin sisustukseen ja viihtyisyyteen. Mutta millaiset ovat loppuvuoden sisustustrendit vuonna 2021? Listasimme muutamia trendejä, jotka tarjoavat inspiraatiota kodin sisustuksen suunnitteluun.

Kestävä kehitys näkyy nyt myös kodin sisustusvalinnoissa

Trendit kodin sisustuksessa noudattavat pitkälti tällä hetkellä muita vallalla olevia trendejä. Tästä syystä kestävä kehitys, ekologisuus ja eettisyys näkyvät nyt myös kotona – käytettyjä huonekaluja metsästetään nettikirppiksiltä ja kierrätyskeskuksista viedään parhaat päältä alta aikayksikön. Mikäli kuitenkin halutaan ostaa uutta, suositaan enemmän paikallisia ja laadukkaita valmistajia kuin sitä halvinta mahdollista vaihtoehtoa. Ekologisuus näyttäytyy myös kodin materiaalivalinnoissa, sillä puuta, kiveä ja muita luonnonmateriaaleja suositaan sisustuksessa yhä enemmän. Sisustustrendien kierto on myös pidentynyt huomattavasti entisestä, ja tästä syystä monet trendit säilyvätkin vahvana pitkään. On siis sanomattakin selvää, että tämän hetken sisustuksessa painotetaan ajattomuutta ja klassisempaa tyyliä – ajankohtaisuutta voi halutessaan tuoda esiin yksityiskohdilla.

sisustus
Pienillä yksityiskohdilla sekä koriste-esineillä kodin yleisilmeeseen voi luoda mielenkiintoista kontrastia.

Hyvästit kokovalkoiselle

Pitkään vallassa ollut kokovalkoinen alkoi vähitellen väistyä jo pari vuotta sitten, mutta nyt olemme heittäneet viimeisetkin heipat sille ja toivottanut tervetulleeksi muita neutraaleja ja pehmeämpiä vaihtoehtoja. Nyt pinnalla olevat beigen ja ruskean eri sävyt luovat harmonisen ja lämpimän pohjan, jonka päälle voi halutessaan lisätä rohkeampia värejä piristämään yleisilmettä. Mikäli olet joskus rohjennut maalata kotiin yhden tehosteseinän, niin nyt maalataankin huoneen kaikki seinät samalla värillä! Erityisesti murretut värit sekä sinisen, vihreän ja keltaisen sävyt puhuttavat nyt, mutta mikä tahansa raikas sävy tekee taatusti tehtävänsä. Toisaalta tällä hetkellä myös tummanpuhuvat sävyt säväyttävät toden teolla – esimerkiksi tummanharmaa väri koko huoneen seinissä luovat huoneeseen pesämaista tunnelmaa. Mitä rohkeampi, sen parempi!

sisustus
Tekstiileillä saa helposti lisättyä väriä harmonisen sisustuksen yleisilmeeseen.

Skandinaavinen kohtaa japanilaisen

Japanin ja Skandinavian estetiikkaa sisustuksessa ei ehkä heti mielletä kovin samanlaisiksi, mutta loppupeleissä niissä on todella paljon yhteistä. Kummankin tyylin kulmakivet ovat yksinkertaisuudessa ja neutraaleissa ja luonnonmukaisissa elementeissä – unohtamatta kuitenkaan mukavuutta. Minimalismi ja luonnonsävyt näkyvät selkeästi näiden kahden liitossa. Sekä skandinaavisessa että japanilaisissa sisustustrendeissä yksinkertaisuus ei todellakaan tarkoita kliinistä ja kylmää, vaan enemmänkin lämmintä ja pelkistettyä. Yksinkertaisuus - mutta samalla rohkeat pintamateriaalien valinnat - ovat olleet kovassa nousussa sisustuksessa.

sisustus
Kuivakukat ovat oiva keino tuoda luonnollista sekä persoonallista estetiikkaa sisustukseen - ja ne pysyvät kauniina pitkään!

Parhaat palat 70-luvulta

Puisia rimaseiniä, samettisohvia, seinäryijyjä… Siinä missä muodin trendit inspiroituvat 2000-luvun alusta, sisustuksessa sen sijaan seikkaillaan 70-luvulla. Kyseinen vuosikymmen saattaa monille tuoda mieleen ainoastaan kulahtaneet vakosamettisohvat, ruskean eri sävyt ja tunkkaisen yleisfiiliksen. Älä kuitenkaan pelästy – nämä ovat päivitetty nykytrendien mukaisiksi! Esimerkiksi 50 vuotta sitten terrazzo oli kuumaa kamaa, ja tänä päivänä se näyttää erityisen hyvältä tyylikkäissä keittiössä. Tämän päivän 70-lukulaisuudessa näkyvät pitkälti samat elementit kuin edellä mainitussa Japanin ja Skandinavian estetiikan hybridissäkin.

Sisustustrendejä ja -ennusteita on mielenkiintoista seurata, mutta kaikkia trendejä ei tarvitse tuoda yhtä aikaa kotiin. Inspiroidu omaa silmää miellyttävistä trendeistä ja ammenna inspiraatiota oman kodin sisustukseen. Kauppakeskus Sellon monipuolinen sisustusliikkeiden valikoima kasvaa Søstrene Grenen avaamisen myötä entisestään – tervetuloa tekemään löytöjä kotiin!