Kevään trendit

Kevään muotitrendeissä pastellisävyt yhdistyvät nollarimuotiin – näiden trendien paluu yllätti!

Vuoden 2021 kevään ja kesän trendeissä nähdään 2000-luvun alun muoti-ilmiöitä, leveitä lahkeita ja hempeitä sävyjä. Muoti kulkee tunnetusti sykleissä, mutta onko kiistellyn nollarin uusi paluu uhka vai mahdollisuus?

Kevät on uuden alun aikaa. Talvitakit heivataan varaston perukoille odottamaan vuoroaan, aurinko tuo tullessaan taas uudenlaista energiaa ja usein tekisi mieli tehdä kunnon kevätsiivous vaatekaappiinkin. Valon lisääntyessä ja luonnon herätessä väreihin myös pukeutumiseen saa uutta inspiraatiota. Teimme pienen tutkimusretken kauppakeskus Sellon vaateliikkeisiin tarkoituksena paneutua kevään ja kesän muoti-ilmiöihin.

Kevään trendit
Kevään trendit näkyvät myös asusteissa. Täydennä tyylisi esimerkiksi Glitterin rennoilla hiussoljilla!

2000-luku soitti ja haluaa trendinsä takaisin

Parin vuosikymmenen takainen muoti eli nollarimuoti on puhututtanut paljon, ja sitä on kuvailtu myös muotihistorian kiistellyimmäksi ajaksi. Vastahan ehdimme ottaa haltuun 90-luvun muodin parhaat palat, ja nyt viime vuosina kartettuja vuosisadan vaihteen trendejä ollaan tuomassa ryminällä takaisin. Muotitrendit kulkevat sykleissä, ja nyt on kiistellyn kaksikymmentäluvun aika taas loistaa. Velour asut, matalavyötäröiset farkut, värilliset aurinkolasit, pienet nailon-laukut ja minihameet olivat pitkään monen kieltolistalla, mutta ovat nyt palanneet takaisin vaatekauppojen hyllyille ja katukuvaan – ja näyttävät oikein yhdistettyinä paremmilta kuin koskaan!

Kevään trendit
Carlingsin farkkuvalikoimista löytyy tämän kevään trendikkäät mallit jokaiselle tyylin kulmakiveksi.

Mitä löysempi, sen parempi

Pillifarkut voi jemmata kaapin perukoille odottamaan omaa aikaansa, sillä täältä tulevat löysät farkut! Kaikenmalliset väljemmät farkut kiinnostelevat tällä hetkellä – oli kyseessä sitten 70-luvulta tuttu levenevä malli, matalalla vyötäröllä varustetut boyfriend-lököfarkut tai sitten suoralahkeiset farmarit. Pillifarkkujen ollessa vuosikaudet pinnalla ovat ilmavammat farkut jo pidempään etsineet omaa jalansijaansa huippumuodin skenessä, ja vihdoin niiden aika on tullut loistaa trendikkäässä arkipukeutumisessa. Ja onhan siirtymä etätyöajan collegehousuista nyt paljon kivuttomampi väljempiin farkkuihin, vai mitä?

Pastellisävyt jatkavat hurmaamistaan

Pastellisävyt nousevat aina tasaisin väliajoin takaisin muotiin, ja näin on käynyt jälleen. Hempeät sävyt ovat itse asiassa näkyneet jo syksyn ja talven trendeissä, mutta tästä eteenpäin ne näyttävät ekstrahyviltä yhdistettynä päivettyneeseen ihoon! Erityisesti laventelin ja pistaasin sävyt puhuttelevat tällä hetkellä, ja ne näkyvät nyt myös pukeutumisen lisäksi vahvasti esimerkiksi sisustuksessa. Rohkeimmat pukeutuvat päästä varpaisiin eri pastellisävyihin – mitä enemmän eri sävyjen sekoittelua, sen coolimpi!

Kevään trendit
Hempeät pastellinsävyt ihastuttavat muun muassa Marimekon kevätmallistossa.

1800-luvun glamouria yhdistettynä tämän päivän katumuotiin

Korsetit ja korsettimaiset topit ovat jo hetken aikaa tehneet tuloaan myös katumuodin pariin. Suoratoistopalvelu Netflixin 1800-luvun Englantiin sijoittuva hittisarja Bridgerton on taatusti vauhdittanut tätä prosessia – nyt korsetit löytävät tiensä arkipukeutumiseen! Vuonna 2021 näitä ei yhdistetä enää 1800-luvun Englannin seurapiirin tapaan vannehameisiin ja röyhelöihin, vaan esimerkiksi jo edellä mainittuihin rennompiin farkkuihin ja tyylikkäisiin tennareihin. Sporttisen ja klassisen muodin yhdisteleminen rohkeasti on trendikästä edelleen tänä keväänä.

Keväällä ja kesällä 2021 on luvassa siis muun muassa menneiden vuosien parhaita paloja, värejä ja vastakohtien rentoa yhdistämistä. Herättääkö vuosikymmenten takaisten muoti-ilmiöiden paluu noloja muotimuistoja, vai onko aika kullannut muistot?

Tervetuloa kevätostoksille kauppakeskus Selloon – monipuolisesta liiketarjonnastamme löydät niin SS21-uutuudet kuin sesongeista riippumattomat, aina muodissa olevat tuotteet!