ystävänpäivä

Ikimuistoinen ystävänpäivä: 6 vinkkiä, joita et ole vielä kokeillut

Talven pimeys alkaa pian taittumaan kevättä kohti, ja ystävänpäivä on tuota pikaa täällä. Vaikka “Valentine’s Day” mielletään monissa maissa rakastavaisten juhlaksi, Suomessa tuona päivänä juhlitaan läheisiä, ystäviä ja siinä ohessa myös rakkautta. Vaikka kukat ja ravintolaillallinen ovatkin pettämättömiä klassikkoja, monet tahtovat juhlistaa ystävänpäivää jollakin muulla tavalla. Olemme listanneet 6 parasta vinkkiä ja lahjaideaa, miten voit muistaa läheistäsi tänä vuonna.

1. Yhteistä tekemistä läheisten kesken

Yhteinen aika on lahja, joka ei jää hyllylle pölyyntymään. Läheiselle voi antaa esimerkiksi itsetehdyn lahjakortin yhteiselle ajalle lahjansaajan haluamaan kohteeseen – elokuviin, teatteriin, museoon tai muuhun mieleiseen kohteeseen. Lahjakorttia antaessa kannattaa valita mahdollisuuksien mukaan jo heti aika, jolloin saajan mieleinen aktiviteetti toteutetaan. Näin voitte varmistaa, että lahja todella toteutetaan. Unohtumattomia lahjakortteja voi myös inspiraation ollessa kadoksissa löytää Elämyslahjoilta.

ystävänpäivä
Yhteinen aika ystävien kesken on arvokasta. Sellon BowlCircukseen pääsee niin keilaamaan kuin pelaamaan biljardiakin porukalla!

2. Muisto yhteisestä matkasta

Jos haluat antaa jotakin henkilökohtaisempaa läheisellesi, pienellä kekseliäisyydellä voit antaa tänä vuonna erilaisen lahjan. Hankkimalla pienen vihon tai albumin, voit esimerkiksi listata jokaiselle sivulle yhden asian, mistä pidät juuri hänessä. Sivuille voit myös listata yhteisiä muistojanne ja sattumuksianne. Toinen variaatio tästä lahjasta on kirjoittaa sivuille yhteisen aikanne aikajana. Kirjoita sivuille parhaimmat muistonne ja merkittävimmät tapahtumat yhteisellä matkallanne, tai mahdollisesti myös haasteet joista olette yhdessä selvinneet. Loppuun voit jättää sivuille tilaa tuleville tapahtumille. Tällaista muistojen kirjaa on helppo maustaa myös yhteisillä kuvilla.

ystävänpäivä
Vuosien varrella kertyneitä muistoja ja sattumuksia on mukava muistella yhdessä porukalla.

3. Tunnelmallinen elokuvailta majassa

Elokuvailta kotona on varmasti kuulunut monen arkeen viimeisten muutaman vuoden aikana. Koti-ilta voi silti olla myös unohtumaton ja seikkailullinen lahja pienen kekseliäisyyden avulla! Elokuvailtaa voi maustaa helposti rakentamalla esimerkiksi sohvatyynyistä, peitoista ja sisustusvaloista majan, jonka sisällä elokuvan katselusta tulee jännittävämpää. Shampanja, suklaa ja mansikat kruunaavat poikkeuksellisen elokuvahetken. Leffaherkut voit napata mukaan Karkkitorilta.

ystävänpäivä
Ikimuistoista leffailtaa voi viettää niin kotona kuin Sellon Finnkinossakin.

4. Viiden tähden ravintolaillallinen kotona

Ruuanlaitosta nauttiva voi rakentaa kodistaan Michelin-ravintolan läheiselleen. Kattamalla parhaat astiat ja tarjoilemalla läheisellesi kolme itse valmistamaasi ateriaa menestynyt illanvietto on taattu! Pienellä panostuksella saat ruuasta erityisen herkullista: valmista pasta itse, leivo uunituoretta leipää tai osta tuoreet tarpeet kauppahallin tiskiltä. Näillä pienillä silauksilla ruokailuun tulee juhlan tuntua ja arkisestakin ruuasta erityinen yhteinen herkkuhetki. Sytytä vielä kynttilöitä ja tarjoa aterioiden kylkeen sopivia juomia niin ilta on täydellinen!

ystävänpäivä
Ravintolatasoisen illallisen voi loihtia ystäville kotikeittiössä tai lähteä herkuttelemaan yhdessä porukalla suosikkiravintolaan!

5. Soittolista teille

Takavuosien klassikkolahja, eli saajalle omistettu CD-levy voi saada uuden elämän myös suoratoistopalveluiden aikana. Tee läheisellesi Spotifyhin tai muuhun palveluun soittolista, jonka kappaleet kertovat yhteisestä matkastanne. Anna lahjansaajalle kaunis kortti, johon olet kirjannut linkin soittolistaan. Lisää korttiin vielä lista kappaleista ja muutama sana, miksi olet kappaleet valinnut. Näin kuuntelija voi samalla lukea, mitä haluat näillä lauluilla hänelle sanoa.

ystävänpäivä
Ikimuistoisiin hetkiin pääsee palaamaan yhteisten biisien avulla.

6. Uusinta aiemmasta

Kävittekö jonakin ystävänpäivänä ravintolassa, jonka ruoka oli taivaallista? Olitteko ensitreffeillä elokuvateatterissa? Uusinta voi olla täydellinen resepti onnistuneeseen ystävänpäivään. Yrittäkää luoda uudestaan mahdollisimman tarkasti jokin ikimuistoinen iltanne. Voit kutsua läheisesi viettämään iltaa esimerkiksi kortin avulla. Tämä lahja on räätälöity yhteisen matkanne mukaan, ja on näin ollen varmasti teidän näköisenne tapa viettää iltaa. Onnistuneesta illasta voi parhaimmillaan muodostua myös jokavuotinen perinne!

ystävänpäivä
Palatkaa yhdessä ikimuistoisimpaan iltaan ja kokekaa se uudestaan - luoden entistä parempia muistoja!