sello

Kauppakeskus Sello täyttää 20 vuotta

Vuonna 2003 avattu kauppakeskus Sello juhlii tänä vuonna pyöreitä vuosia. Sellosta on kasvanut lähialueen merkittävin kohtaamispaikka kuluneiden vuosien aikana

20 vuoden aikana Sellossa on ollut yli 400 miljoonaa asiakaskäyntiä eli yhtä paljon kuin jos jokainen noin 5,5 miljoonasta nykyisestä Suomen asukkaasta olisi käynyt Sellossa 73 kertaa. Myyntiä on ollut puolestaan noin 6,5 miljardia euroa ja Sellossa on toiminut yli 400 vuokralaista.

Moni muistelee yhä lämmöllä Sellon edeltäjää, Leppävaaran Maxi-markettia. Se purettiin vuonna 2003, kun Sellon ensimmäinen vaihe valmistui ja avattiin helmikuussa 2003.  Uusi tulija otettiin vastaan sydämellisesti ja innokkaasti uusien palveluiden myötä. Ensimmäisessä vaiheessa Selloon aukesivat K-Citymarket ja Maxi sekä muun muassa apteekki, William K, pesulapalvelut, Alko, kirjasto, Sellosali ja musiikkiopisto Juvenalia. 

Sellon toinen vaihe avautui syyskuussa 2005 ja tuolloin kauppakeskuksen liikkeiden määrä ylitti 160 liikettä ja palvelua. Kolmannen vaiheen avautumista juhlittiin puolestaan lokakuussa 2008, jolloin Sello sai oman Vapaa-ajankeskuksensa. 

Vuosien varrella Sello on saavuttanut ekologisimman kauppakeskuksen maineen. Osoituksena ekologisesti kestävästä toiminnasta Sellolle on myönnetty kaksi kertaa toiminnan aikainen platinatason LEED-ympäristösertifikaatti. Sello on saavuttanut huippupisteet kansainvälisessä SRI-vertailussa (Smart Readiness Indicator) kiinteistönsä energiaohjauksesta ja -käytöstä. Selloa voi kutsua älykkääksi kauppakeskukseksi Siemensin kanssa yhteistyössä toteutetun virtuaalivoimalaitoksen ansiosta. Sello on myös toiminnaltaan hiilineutraali kauppakeskus.

Sello on yksi Pohjoismaiden suurimmista ja monipuolisimmista kauppakeskuksista

Sellon slogan on enemmän kuin ostoksilla. Lähes 170 liikettä ja palvelua pitävät huolen, että kaikki tarpeellinen löytyy kätevästi yhdestä paikasta. Yhteisöllisyys on yksi Sellon peruspilareista - Sellossa ja lähialueella vallitsee vahva me-henki. Selloon on helppo tulla niin autolla kuin julkisilla liikenneyhteyksillä läheltä ja kaukaa. Tänä vuonna saavutettavuus paranee entisestään Raide-Jokerin myötä syksyllä 2023.

Sello ei olisi Sello ilman mahtavia yhteistyökumppaneitaan. Kauppakeskus Sello kiittää kaikkia asiakkaitaan, vuokralaisia ja yhteistyökumppaneita vuosien varrelta. Te olette tehneet Sellosta lähialueen sydämen.