Juhlat

Kesä on yhtä juhlaa – lue parhaat vinkit onnistuneiden karkeloiden järjestämiseen kotona!

Valmistujaiset, rippijuhlat, häät, puutarhajuhlat, syntymäpäivät, rapujuhlat… Kesän juhlien lista on lähes loputon. Joskus juhlien järjestäminen saattaa tuntua stressaavalta, mutta hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, eikö? Jatka artikkelin lukemista, mikäli haluat kuulla parhaimmat vinkit ikimuistoisten karkeloiden kestitsemiseen tämän hetkisten kokoontumisrajoitusten puitteissa!

Aikainen lintu madon nappaa

Ykkössääntö on aloittaa juhlien järjestäminen ajoissa, sillä mikään ei ole kauheampaa kuin päätöksenteko aikapaineen alla. Mikäli järjestät juhlat kotona, kannattaa alkuvalmistelut aloittaa noin kuukausi etukäteen – tee vieraslista, laske budjetti, lähetä kutsukortit ja tee alustava suunnitelma tarjottavista ja koristeluista. Kaksi viikkoa ennen pirskeitä on hyvä aika tehdä tarkka ostoslista tarjottavia varten, ja mahdollisesti valmistaa osa niistä valmiiksi pakkaseen. Juhlaviikolla taas kannattaa aloittaa kodin siivoaminen – karsi ylimääräiset tavarat tasoilta, käytäviltä ja lattioilta, jotta saat kotiin väljyyttä ja tilaa. Siirrä eteisestä pois takit ja muut varusteet, jotta vieraiden tavaroille jää tilaa. Viimeisenä päivänä ennen juhlia on vielä aikaa käydä tarvittaessa ruokaostoksilla, valmistella ruuat, tehdä kattaus ja viimeistellä koti juhlakuntoon! Näillä valmisteluilla saat viettää stressivapaan juhlapäivän ja keskittyä olennaiseen.

Juhlat
Kauniilla koruilla ja erilaisilla näyttävillä asusteilla luot asukokonaisuudesta helposti juhlavan.

Se tärkein eli ruoka ensin

Ruoka näyttelee usein pääroolia juhlissa. Tarjottavien suunnitteluun vaikuttaa moni asia – saapuvatko ihmiset eri erissä, montako ihmistä on tulossa ja ovatko juhlat rennommat vai muodolliset. Lämmin ruoka kannattaa unohtaa suosiolla, mikäli vieraiden saapumiseriä on useampi. Pienet tapas-tyyliset tarjoiltavat taas ovat yleensä helppo, mutta erityisen maukas vaihtoehto! Asettele astiat ja ruuat loogiseen järjestykseen noutopöydälle, jotta ruokien haku onnistuu sujuvasti. Testaa vielä etukäteen, että suunnitelma varmasti toimii! Muistathan huomioida tarjoilussa myös erikoisruokavaliot.

Juhlat
Koristeilla luot tunnelmaa! Eri teemoihin ja juhliin sopivat koristeet kattauksiin löydät Sellon Juhlamaailmasta. 

Koristeet luovat kotiin juhlan tuntua

Kodin koristeluun kannattaa panostaa. Netti on pullollaan erilaisia edullisia DIY-koristeiden ohjeita – mikäli et kuitenkaan halua itse väkerrellä, osta koristeet valmiina esimerkiksi Juhlamaailmasta! Pohdi myös etukäteen, haluatko tuoda juhlissa esiin jotain tiettyä teemaa ja valitse koristeet sen mukaan. Kukat ovat aina toimiva valinta juhlatunnelman nostattamiseksi – käy noukkimassa itse luonnonkukkia tai tilaa etukäteen asetelma kukkakaupasta. Ihanan boheemin tunnelman saat, kun asettelet kukkia eri kokoisiin lasimaljakoihin! Mikäli et ole valmis panostamaan rahallisesti koristeluihin, käytä hyväksi myös muita luonnonantimia, kuten oksia, käpyjä, kaisloja ja kiviä.

Oikeanlainen asu = itsevarma olo

Juhlafiilis kumpuaa itsevarmasta olosta – moni varmasti tietää sen tunteen, kun juhla-asu puristaa eikä siinä ole hyvä olla. Valitse siis ajoissa sopivat juhlatamineet ja mieti, missä asussa sinä tunnet itsesi itsevarmimmaksi. Onko se kenties housupuku, tiukka mekko tai hulmuava maximekko? Kun asussa on mukava olla, on juhlistakin helpompi nauttia täysin rinnoin. Kannattaa muutenkin panostaa ainakin yhteen monikäyttöiseen juhlamekkoon- tai pukuun, joka sopii moneen juhlaan, niin ei tarvitse ostaa joka juhlaan uutta asua. Mikäli kaapista löytyy jo sopiva asu juhlaan, piristät sitä helposti uusilla asusteilla ja kengillä!

Usein onnistuneimmat juhlat ovat niitä, joita muistellaan usein vuosienkin jälkeen lämmöllä. Näiden vinkkien avulla toivottavasti teet myös omista juhlistasi ikimuistoiset! Huomioithan kuitenkin tämänhetkiset kokoontumisrajoitukset järjestäessäsi kesäkarkeloita. Jos ei muuta, niin nappaa vinkit talteen ensi kesää varten. Tervetuloa kauppakeskus Selloon juhlaostoksille – liikkeistämme löydät saman katon alta niin koristeet, tarjoiltavat kuin päällepantavaakin kesän juhliin!

Juhlat
Juhlapukeutumiseen kannattaa laittaa ajatusta jo hyvissä ajoin hyvän juhlafiiliksen takaamiseksi.