kesalomatekemista

Kesälomatekemistä kotimaassa - ota Suomen kesä haltuun näillä vinkeillä!

Mitä tehdä kesällä, kun festarit ovat peruttu eikä matkustamaankaan oikein pääse? Monet satsaavat kesälomalla eri festivaaleihin ja ulkomaanmatkoihin, mutta mitä ihmettä tehdä, kun kummatkin edellämainitut ovat pannassa? Nyt on oiva aika tutustua perinpohjaisesti kauniiseen kotimaahamme Suomeen! Tsekkaa alta parhaimmat kesälomavinkit täällä tuhansien järvien maassa.

Unohda Interrail, täältä tulee Suomirail

Oletko kuullut VR:n uudesta lomalipusta? Lomalipulla voit junailla rajattomasti ympäri Suomen joko 5, 7 tai 9 päivän ajan. Voit itse päättää, milloin haluat matkustaa ja miten pitkään! Pakkaa siis rinkkasi, nappaa mukaan teltta ja makuupussi ja lähde matkalle Suomen ympäri. Tutustu eri kaupunkien perinneherkkuihin, nauti upeista maisemista kansallispuistoissa tai vieraile paikallisissa museoissa. Mikäli retkielämä ja telttailu ei ole lähellä sydäntäsi, saman reissun voi tehdä vaikka vuokratulla matkailuautolla! Leirintäalueita löytyy pilvin pimein ympäri Suomea, joissa voit yöpyä suhteellisen pienellä rahalla.

kesalomavinkit
Omaan kotiseutuun voi tutustua näppärästi nappaamalla alle kaupunkipyörän.

Sadepäivä sisäaktiviteettien parissa

Mitäpä olisi Suomen suvi ilman pientä kesäsadetta? Sadepäivinä tekisi mieli linnoittautua kotiin pakoon koiranilmaa, mutta nehän ovat täydellisiä kauppakeskuspäiviä! Kauppakeskus Sellossa voit shoppailla kesän uutuuksia, nauttia elokuvista Finnkinossa, herkutella lukuisissa eri ravintoloissa tai haastaa kaverit keilausskabaan BowlCircuksessa – kaikkea tätä ja paljon muuta löydät saman katon alta sateelta suojassa. Mikäli kuitenkin kaipaat enemmän vauhtia ja vaarallisia tilanteita, vierailepa Sellon Elämyslahjat-liikkeessä. Elämyslahjoilta voit ostaa lahjakortin esimerkiksi tandemhyppyyn lentokoneesta 3500 metrin korkeudesta tai Lamborghinilla ajoon. Näitä kokemuksia et takuulla hevillä unohda!

kesälomatekemista
Sadepäivän kruunaa keilausskaba tuttavien kesken.

Puutarhajuhlat ovat uudet festarit

Vaikka kesä onkin yleensä juhlien luvattua aikaa, eihän niitä kuitenkaan voi koskaan olla liikaa? Varaa yksi viikonloppu kesästä puutarhajuhlien järkkäämiselle – nämä jäävät taatusti sekä itsesi että juhlijoiden mieleen. Mikäli karkelot ovat menestys, voi niistä jopa tehdä jokakesäisen perinteen. Pihajuhlien järjestäminen saattaa olla pienehkö riski ottaen huomioon Suomen arvaamattoman sään, mutta tähän voi varautua esimerkiksi telttakatoksella. Ulkosalla on helppo järjestää hulvattomia ohjelmanumeroita, kuten olympialaisia tai mölkkykisoja. Valitse juhlillesi teema, rakenna koristelut ja pukukoodit sen ympärille ja laita kutsut menemään! Lue tarkemmat vinkit kesäjuhlien järkkäämiseen edellisestä nettisivujen artikkelista.

kesälomatekemistä
Puutarhajuhlien järkkäämiseen löydät takuulla kaiken tarvittavan liikkeistämme.

Budjettitekemistä pääkaupunkiseudulla

Rahat tiukilla, mutta et haluaisi silti jäädä kotiin kököttämään? Ei hätiä mitiä, pääkaupunkiseudulta löytyy tekemistä pikkurahalla vaikka millä mitalla! Tiesitkö esimerkiksi, että joka kuun viimeisenä perjantaina pääset ilmaiseksi nykytaidemuseo Kiasmaan? Ilmaiset sisäänpääsyt löytyvät myös muun muassa Ratikkamuseosta, Päivälehden museosta, Helsingin kaupunginmuseosta ja Sinebrychoffin taidemuseosta. Luonnonystävät voivat taas suunnata Nuuksioon retkeilemään tai matkata Helsingin saaristoon piknikille. Haltialan eläintilalle pääset myös veloituksetta tervehtimään kotieläimiä ja poimimaan sekä herneitä että kukkia. Pääkaupunkiseudulla voi myös viettää kunnon biitsipäivää – Aurinkolahden uimaranta on yksi pääkaupunkiseudun hienoimmista uimarannoista! Ja Hietsun rannallahan onnistuu myös beach volleyn peluu. Tekemistä siis kyllä löytyy, kunhan käyttää hieman mielikuvitusta.

haltialan kotieläintila
Oletko jo vieraillut Haltaialan eläintilalla?

Nyt, jos koskaan, on siis aika tutustua tähän upeaan kotimaahamme ja nähdä se uusin silmin. Nähtävää ja ihmeteltävää löytyy usein myös ihan läheltä – yleensä ne ovat juurikin ne extempore-seikkailut, joita muistellaan ilolla vuosien tai vuosikymmentenkin päästä!